Ad-uri realizare de o companie egipteană în 2009.


Campania Dirty Water, iniţiată de Unicef în 2009. Automatele răspândite prin New York îţi furnizau, contra unui dolar, apă la fel de murdară cum sunt nevoiţi să o consume oamenii din ţările defavorizate. Puteai să-ţi alegi unul dintre cele 8 sortimente: malarie, coleră, dizenterie, hepatită, tifoidă...


Campania de la Brita, o companie germană care furnizeză produse de filtrare a apei. Body-ul printului: „Last year 16 million gallons of oil were consumed to make plastic bottles.”

O campanie italiană care descurajează consumul de apă imbuteliată cu argumente false, dar absolut adorabile – la baza printului se poate citi: „If bottles water can lie, so can we. Find out the truth at tappering.com or start your own lie at startalie.com”.




O campanie provocatoare, agresiva. Imi place si cred ca este o linie pe care ar trebui sa o foloseasca si cei care ar trebui sa se gaseasca solutii pentru conservarea mediului natural national.
RăspundețiȘtergereIn trecut existau sacagii. Acestia carau apa cu niste butoaie pe roti inhamate la magari. Sacagii moderni sunt companiile de imbuteliat apa. Ei exista datorita asertiunii ca apa imbuteliata e mai buna decat cea de la robinet. Sunt cazuri insa (in Romania mai ales) cand aceasta asertiune este falsa.
RăspundețiȘtergereCercetatorii de la Universitatea din Kassel au construit un asa zis "water backpack" un MBR (Membrane Bioreactor) care se poate cara in spate si care poate asigura apa potabila pentru 200-500 de persoane. Nu are parti in miscare, nu consuma energie, nu necesita adaugarea de alte substante. E folosit pentru situatii de urgenta si in tarile subdezvoltate.
RăspundețiȘtergereConsumuri de apa pentru fabricarea :
RăspundețiȘtergere-unui microchip - 32 l
-a 200 g de chipsuri de cartof - 185 l
-unui hamburger - 2400 l
-unei ceasca de cafea - 140 l
-unui tricou - 4100 l
Wow, ataa apa pentru un tricou????
RăspundețiȘtergere